Chia sẻ Download
Tài liệu Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 2009-2010 lớp 8
/7 trang
Thành viên idoc2012

Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 2009-2010 lớp 8

- 12 tháng trước
516
Báo lỗi

Tài liệu tham khảo Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn cấp Trung học cơ sở, giúp các em ôn luyện anh văn nâng cao hơn và tốt hơn

Nội dung
1

PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP

TRƯỜNG THCS BÙ NHO

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG

NĂM HỌC 2009-2010

MÔN TIẾNG ANH LỚP 8

Thời gian làm bài: 90 phút (Không kể thời gian phát đề)

Ngày thi : 28-03-2010

Chú ý: Đề thi này gồm có 4 trang thí sinh làm vào tờ giấy thi được phát kèm với đề thi này.

Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển.

===========================================================

I/. Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.

(1.5 pts)

1. A. though B. enough C. cough D. rough

2. A. chair B. cheap C. chorus D. child

3. A physics B. basic C. sailor D. subject

II/. Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt)

4. A. advice B. beauty C. picture D. postcard

5. A. scissors B. object C. wardrobe D. transmit

III/. Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)

Don’t worry about us. We can _________ ourselves.

A. look B. look for C. look after D. look at

Please answer the phone when it ___________.

A. is ringing B. ringing C. rang D. rings

I can’t stand Jack. He _____ always ______ his dirty dishes on the table.

A. does/leave B. has/left C. is/leaving D. was/leaving

Don’t touch that chair. It ___________ .

A. was painted B. is being painted C. is painted D. has just been painted

Why don’t you ___________ your hat? It’s sunny today.

A. put on B. put out C. take off D. take on

I ‘m delighted _________ you passed your exam.

A. that B. to C. in order to D. so that

The flight __________ at 6.00 has been delayed.

A. leave B. leaves C. leaving D. left

Some of the products are at cheaper__________.

A. prices B. costs C. prizes D. charges

If you want any further information please__________ the head- office.

A. relate B. contact C. connect D. combine

15. The bus service is free in the evenings and _________the weekends.

A. in B. on C. at D. B and C are right

16. He tries to give up smoking but he couldn’t break the _________.

A. hobby B. habit C. pastime D. favor

17. His _________towards me is very strange.

A. behave B. behavior C. behaved D. behaving

18. She ___________her old friend on the street yesterday morning.

A. came over B. came up with C. came across D. came on

19. He is fond of _________by train so he can admire the sight along the railway.

A. travel B. travelling C. to travel D. travelled

20. I got _______when I tried to find the platform.

A. lose B. lost C. loss D. loose

21. You should practice_________ English to talk to your foreign friends.

A. to speak B. speak C. spoke D. speaking

22. I tried my_______not to laugh.

A. good B. well C. better D. best

23. It_______the coldest day in Ha Noi for 40 years.

A. has B. was C. is D. has been

24. Tim’s teacher asked him to spend more time_______Spanish pronunciation.

A. in B. of C. at D. on

25. How much is the car_______.in Japan?

A. makes B. making C. to make D. made

26. Thank you very much _______ the Christmas gift .

A. of B. with C. for D. about

27. _______ she plays the piano!

A. How well B. How good C. What well D. What good

28. These houses_______100 years ago.

A. are built B. built C. were built D. build

29. I prefer tea_______coffee.

A. rather B. than C. more D. to

30. Can you help me_______this exercise?

A. do B. doing C. did D. does

31. Everybody loves her because she is an............... girl.

A. interesting B. interested C. interests D. anxious

32. The red bicycle is not as expensive _______the blue one.

A. so B. like C. more D. as

33. Tom as well as his dog_______ here now.

A. is B. are C. was D. were

34. None of this money________ right now.

A. belong to B. belongs to C. belonged to D. belonging to

35. He made me ________ it all over again.

A. do B. doing C. to do D. did

36. You don’t have to_______ anything. Just nod your head and he will understand.

A. to say B. saying C. said D. say

37. A: “Need I wait for you at the airport?” B: ( Yes, you _______.

A. need B. must C. may D. can

38. Did you remember ________ him the money?

A. to give B. giving C. gave D. give

39. When you want to answer the teacher’s questions you should _________your hand.

A. rise B. lift C. raise D. give

40. When you travel by public transport you must pay _________.

A. fare B. fee C. salary D. tax

IV/. Give the word formation of the one in CAPITAL. (10 pts)

41. Relax for some minutes and you’ll feel more ________________.

42. The child should be punished of his bad _________________.

43. Mr. Minh has made an ________________to see us at 3 o’clock.

44. Bell_________________ demonstrated his invention.

45. __________________, dark clouds appeared and it began to rain.

46. Every day, there are two _________ from Da Nang to Ho Chi Minh city.

47.Each of my friends has a ____________character.

48. My uncle often spends his freetime doing volunteer work at a local__________

49. By recycling we can save ___________resources.

50.Our teacher always ___________us to work hard.

COMFORT

BEHAVE

ARRANGE

SUCCESS

FORTUNATE

FLY

DIFFER

ORPHAN

NATURE

COURAGE

V/. Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

A. He spends most of his free time(lie)(51)................ on the couch and(watch)(52)................TV.

B. I can’t help (laugh ) (53)............................when I see that clown.

C. I’ll remember(send ) (54)........................you a postcard when I reach London

D. My uncle (not/ be) (55)…………. out of his house since he (buy) (56)……………… a color TV.

E. Tell him (bring) (57) ........................... his bike inside.

F. Please stop (talk) (58)………………………

G. How long you (know) (59)…………………… Mrs Chi?

H. Would you mind if I (take)(60)………….………. you a cup of coffee?

VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them

61. Let’s gathering somewhere for a coffee after this wonderful meeting.

A B C D

62. I look forward to hear from my mother in Singapore.

A B C D

63. They turn in the radio to listen to some news.

A B C D

64. I will come and stay with you and your family on March .

A B C D

65. People said we ought to spend at least a little weeks at the seaside a year.

A B C D

66. My dear friends, I wish you will visit us someday this summer.

A B C D

67. Let’s practise listening to English programs in the radio.

A B C D

68. There is many information in the seven o’clock news.

A B C D

69. They denied to steal the money in the bank last week.

A B C D

70. Unfortunate, We caught the last bus and we returned home late at night.

A B C D

VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)

The country is (71)…….beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go to the country (72)………their summer holiday though they can’t live (73)………..all the year round. Some have houses were built in the village near their city (74)……that they can go there whenever (75)……..find the time.

English villages are not alike, but (76)……..some ways they are not very different from (77)……….other. Almost every village (78)……..a church, the round or square tower of which can (79)……….seen from many miles around. Surrounding the church is the church (80)………….where people are buried.

VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)

For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying, (81) ................. flying is no more dangerous (82) ......................any other form of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs (83) .................taking off and landing when a (84) ......................decisions are vitally important.

The people (85) ............. job it is to look (86)........... the passengers, the stewards and stewardesses play an important part in helping passengers to (87)................ safe and comfortable. Indeed for many passengers being (88) .............such care of is all part of the total experience. (89) ........... other form of travel involves waiting for people in quite the same (90) ................ , with food, drink, newspapers, magazins, music, and even video films.

81.

A. although

B. too

C. and

D. because

82.

A. than

B. as

C. then

D. with

83.

A. while

B. during

C. for

D. through

84.

A. leader’s

B. chief’s

C. driver’s

D. pilot’s

85.

A. whose

B. which

C. their

D. that

86.

A. for

B. up

C. after

D. round

87.

A.feel

B. rest

C. experience

D. lie

88.

A. given

B. kept

C. shown

D. taken

89.

A. Any

B. No

C. All

D. Not

90.

A. way

B. kind

C. sort

D. part

IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

91. The last time we saw him was in 1998.

( We haven’t……………………………………………………………………………………………………………………………………………

92. She said, “I’m living in Hai Duong now”.

( She said……………………………………………………………………………………………….………..………………………………………

93. Both of the chairs are uncomfortable.

( Neither of……………………………………………………………………………………..………………………………………………………

94. Peter spent three hours on repairing his computer.

( It……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

95. He doesn’t lets anyone smoke in his house.

( He hardly allowed………………………………………………………………………………………………………………………………

96. He is the most intelligent girl in her family.

( No one …………………………………………………………………………………………………………………………………

97. She would rather play golf than play tennis.

( She prefers……………………………………………………………………………………………………………………………

98. He made his children study hard late at night.

( He forced……………………………………………………………………………………………………………………………..

99. You can’t take this book away.

( This book………………………………………………………………………………………………………………………………

100. Your younger brother is too weak to lift that box.

( Your brother is not……………………………………………………………………………………………………………….

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HSG VÒNG TRƯỜNG NH: 2009-2010

I/. Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.

(1.5 pts)

1. A 2. C 3. A

II/. Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt)

4. A 5. D

III/. Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)

6. C 7. D 8. C 9. D 10. A

11. A 12. B 13. A 14.B 15. D

16. B 17. B 18. C 19. B 20. B

21. D 22. D 23. D 24. D 25. D

26. C 27. A 28. C 29. D 30. A

31. A 32. D 33. A 34. B 35. A

36. D 37. B 38. B 39. C 40. A

IV/. Give the word formation of the one in CAPITAL. (10 pts)

41. comfortable 42. behavior 43. arrangement 44. successfully 45. unfortunately

46. flights 47. different 48. orphanage 49. natural 50. encourage

V/. Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

51. lying 52 watching 53. laughing 54. to send 55. hasn’t been

56. bought 57. to bright 58. talking 59. have you known 60 took

VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them

61. B. gathering ( gather 62. B. hear ( hearing

63. A. turn in ( turn on 64. D. on March ( in March

65. C. little ( few 66. C. will ( would

67. D. in the radio. ( on the radio 68. A. many ( much-

69. B. to steal ( stealing 70. A. Unfortunate,( unfortunately

VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)

71. more 72. for 73. there 74. so 75. they

76. in 77. each 78. has 79. be 80. yard

VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)

81.A 82.A 83.A 84.D 85.A

86.C 87.A 88.D 89.B 90.A

IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

91. We haven’t seen him since 1998

92. She said (that) she was living in Hai Duong then

93. Neither of the chairs is comfortable

94. It took Peter three hours to repair his computer

95. He hardly allowed anyone to smoke in his house

96. No one in her family is as intelligent as her/ she is

//No one in his family is as intelligent as she is/ her

97. She prefers to play golf rather than play tennis/ She prefers playing golf to (playing) tennis

98. He forced his children to study hard late at night.

99. This book can’t be taken away

100. Your brother is not strong enough to lift that box

PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP

TRƯỜNG THCS BÙ NHO

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

KỲ THI CHỌN HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8

Thời gian làm bài 90 phút (không kể thời gian phát đề)

Họ và tên học sinh ………………………………………………

Lớp……………

==============================================================

PHIẾU TRẢ LỜI

I/. Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.

(1.5 pts)

1………..….. 2………….….. 3……………..

II/. Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt)

4……………... 5………..……..

III/. Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)

6………….. 7………….. 8………….. 9………….. 10…………..

11………….. 12………….. 13………….. 14………….. 15…………..

16………….. 17………….. 18………….. 19………….. 20…………..

21………….. 22………….. 23………….. 24………….. 25…………..

26………….. 27………….. 28………….. 29………….. 30…………..

31………….. 32………….. 33………….. 34………….. 35…………..

36………….. 37………….. 38………….. 39………….. 40…………..

IV/. Give the word formation of the one in CAPITAL. (10 pts)

41. ……………………………………………..COMFORT 42. …………………………………....…….…… FLY

43. ……………………………………..……… BEHAVE 44. ………………………………….……………. DIFFER

45. ……………………………………...…… ARRANGE 46. ………………………………………….…… ORPHAN

47. …………………………………………… SUCCESS 48. ………………………………………….…… NATURE

49. ……………………………………..……… FORTUNATE 50. …………….………………………………… COURAGE

V/. Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

A. (lie)(51)...................................... ............... ................ (watch)(52) ............................ ............... .............

B. (laugh ) (53) ............................ ............... ..............

C. (send ) (54) ............................ ............... ...............

D. (not/ be) (55) ............................ ............... ....... (buy) (56) ............................ ............... .............

E. (bring) (57) ............................ ............... .............

F. (talk) (58) ............................ ............... ...................

G. (know) (59) ............................ ............... .............

H. (take)(60) ............................ ............... .................

VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them

61…………………………………………………….…… 66. …………………………………………………….……

62. …………………………………………………….…… 67. …………………………………………………….……

63. …………………………………………………….…… 68.…………………………………………………….……

34. …………………………………………………….…… 69. …………………………………………………….……

65. …………………………………………………….…… 70. …………………………………………………….……

VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)

71. ……………………………………………… 72. ………………………………………………

73. ……………………………………………… 74. ………………………………………………

75. ……………………………………………… 76. ………………………………………………

77. ……………………………………………… 78. ………………………………………………

79. ……………………………………………… 80. ………………………………………………

VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)

81. ……………………………………………… 82. ………………………………………………

83. ……………………………………………… 84. ………………………………………………

85. ……………………………………………… 86. ………………………………………………

87. ……………………………………………… 88. ………………………………………………

89. ……………………………………………… 90. ………………………………………………

IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

91. The last time we saw him was in 1998.

( We haven’t……………………………………………………………………………………………………………………………………………

92. She said, “I’m living in Hai Duong now”.

( She said……………………………………………………………………………………………….………..………………………………………

93. Both of the chairs are uncomfortable.

( Neither of……………………………………………………………………………………..………………………………………………………

94. Peter spent three hours on repairing his computer.

( It……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

95. He doesn’t lets anyone smoke in his house.

( He hardly allowed………………………………………………………………………………………………………………………………

96. He is the most intelligent girl in her family.

( No one …………………………………………………………………………………………………………………………………

97. She would rather play golf than play tennis.

( She prefers……………………………………………………………………………………………………………………………

98. He made his children study hard late at night.

( He forced……………………………………………………………………………………………………………………………..

99. You can’t take this book away.

( This book………………………………………………………………………………………………………………………………

100. Your younger brother is too weak to lift that box.

( Your brother is not……………………………………………………………………………………………………………….

Đơn vị chủ quản: CÔNG TY TNHH THƯƠNG MẠI ĐIỆN TỬ THIÊN THI
Địa chỉ: 41-43 Trần Cao Văn, P6, Q3, HCM
giấy phép MXH: 102/GXN - TTĐT